Valkenburg zoals je het nog niet kende!

Dit verrassende fotoboek over het toerisme én het alledaagse leven in Valkenburg tussen 1949 en 1989 is een must have én prachtig cadeau voor iedereen. Stijlvol en chique, ontroerend, nostalgisch en sprankelend. Met werk van gerenommeerde fotografen.

Het fotoboek dat in november verschijnt slaat nu al enorm aan. Dat blijkt wel uit de media-aandacht voor dit initiatief van dagblad De Limburger, omroep L1 en TV Valkenburg.

Museum Valkenburg organiseert tijdens de kerstmarkt een spraakmakende tentoonstelling rond dit fotoboek. De provincie Limburg vindt ‘Gezichten van Valkenburg’ een waardevolle bijdrage aan de streekcultuur en steunt daarom ook de uitgave van dit fotoboek.

Op de homepage kunt u het boek alvast bestellen of een donatie doen!

VAN MASSATOERISME NAAR WELLNESS

Het verrassende fotoboek ‘Gezichten van Valkenburg’ geeft een kaleidoscopisch beeld van Valkenburg tussen 1949 en 1989. Waarom juist deze periode? Omdat vanaf 1949 het optimisme van de Wederopbouw pas goed gestalte kreeg door de opkomst van het naoorlogse (massa)toerisme dat zijn hoogtepunt bereikte  in de jaren ’60 en ’70 en zijn neergang beleefde in de jaren ’80. Met de opening in 1989  van het kuurcentrum Thermae 2000 werd een nieuwe mijlpaal bereikt en vond het toeristenstadje zichzelf opnieuw uit.  Valkenburg sloeg een andere weg in en koos voor kwaliteitstoerisme met de nadruk op wellness, cultuur en natuurbeleving. De Kerstmarkt die niet veel later werd geïntroduceerd zorgde voor een verdere heropleving  met een tweede hoogseizoen in de maanden november en december. De Kerstmarkt van Valkenburg werd door nieuwszender CNN uitgeroepen tot een van de mooiste kerstmarkten ter wereld.

Als je op onderstaande foto klikt krijg je een impressie van het fotoboek ….

BALLADE VAN VALKENBURG

 Deze promotiefilm voor Valkenburg werd in de jaren ’50 voor de VVV geproduceerd.